Világítástechnikai Évkönyv 2012-2013

Évkönyv 2012-2013

A Világítástechnikai Társaság közelmúltban megjelent kilencedik évkönyve a fény és élővilág, a világítás és ember, valamint a világítás és társadalom kapcsolatának kérdésein túl a társaság szervezeti életébe is betekintést nyújt. Az eddigi évkönyvektől eltérően nem annyira a világítástechnikai berendezéseken és megoldásokon van a hangsúly, hanem inkább a világítás hatásait taglalják az írások.

Az idei évkönyvben olyan jeles szakemberek is publikálnak, akik munkájuk, kutatásaik során a fénynek és a világításnak az élővilágra és az emberre gyakorolt hatásaival foglalkoznak.
A közérthetően megfogalmazott, de ugyanakkor magas színvonalú írások között laikusok és szakemberek is találnak érdekes értekezéseket.

Az évkönyv ismerteti a fény és a világítás hatásait az életritmus, az éjszakai fényterhelés és egészség, az alvás, valamint fotobiológiai kérdések tekintetében. A mezopos fotometria, a polarizált fény, a természetes világítás hatásai olyan témák, amelyek a minőségi világítás szempontjából foglalkoztatják a világítástechnikusokat. Kihagyhatatlan a félvezető fényforrások témája, ezért számos írásunk foglalkozik a teljesítmény-világítódiódákkal.

 

Home Címlap Friss hírek Világítástechnikai Évkönyv 2012-2013