Mi tudható a polarizált fényről és gyógyhatásáról?

1. Bevezető

Lépten-nyomon találkozhatunk a polarizált (vagy poláros) fény előnyeit kínáló termékekkel és hirdetésekkel, mint például a különböző gyógylámpákkal, fényterápiás készülékekkel, fényágyakkal. Kettősség és távolságtartás jellemzi ezen eszközökhöz való viszonyulásunkat

Read more: Mi tudható a polarizált fényről és gyógyhatásáról?

Fényben fürdő élményfürdők

 Egy összetett tér – indirekt világítással és színes  LED-es dekorációval(Aquapalace Zalaegerszeg)

Mint tudjuk, a világítástechnikában élő arról ismerszik meg, hogy orra esik a küszöbben, mert már az ajtóban a lámpatesteket nézni. Persze, igyekszik szabadidejében néha megpihenni kicsit és nem a lámpákat kémlelni, de valljuk be, ez nem mindig sikerül. S bár azt gondolnánk, nincs az ellazulásra és a kikapcsolódásra megfelelőbb, mint egy élményfürdő, ahol az épített tér, a medencék, az élményelemek, a víz morajlása és megannyi más hatás árasztja el érzékeinket, a szemünk néha ott sem nyugszik: a fényeket keressük, figyeljük, értékeljük, magunkban ötletelünk vagy épp ítélkezünk.

Read more: Fényben fürdő élményfürdők

Webes LED-ek

Ki ne hallotta volna, hogy mennyi energiát lehet megtakarítani a LED-ekkel? Napjaink slágercikke a LED, egy újszerű fényforrás, mely az interneten könnyen beszerezhető: webshopok százai kínálják, a rengeteg típus és változat közt nehéz eligazodni. Hogyan válasszunk? A hétköznapok végfelhasználóinak, a speciális világítástechnikai szakismeretekkel nem rendelkező karbantartóknak, beszerzőknek, villamosipari szakembereknek igyekszünk segíteni az alábbiakban.

Read more: Webes LED-ek

Fény-szín-tér

1. ábra Nagy, homogén, összefüggő  felületMesterségeset – természetesen

A nagyfelületű világító berendezések az emberiségnek a fénnyel kapcsolatos évezredes tapasztalásaira utalnak vissza, hiszen a természetben a fény jellemzően a fölöttünk levő égbolt viszonylag egyenletes, minket körülölelő felületéről származik. Mint ismert, a beltéri közvetett világításnak is egyik pozitívuma, hogy a határoló falakat, mennyezetet világossá teszi és ezáltal – többek között– jelentősen növeli a komfortérzetet.

Read more: Fény-szín-tér

Home Publications